NEAPINED

BMW M3 CS: Ελαφρύτερη και ισχυρότερη με 550 άλογα!

Η top εκδοχή της M3 παραμένει πιστή στο δόγμα και με λιγότερα κιλά και περισσότερη δύναμη θα είναι διαθέσιμη από αυτό το Μάρτιο σε ένα περιορισμένο σύνολο.

Δεν γνωρίζουμε το νούμερο αυτού του συνόλου, αλλά της M4 CSL ήταν στις μόλις 1.000 μονάδες. Όπως και να έχει η M3 CS αποκαλύφθηκε και βγάζει μάτια σε αυτό το πρασινάκι και με όλα τα καλά που έχει το αναβαθμισμένο αεροδυναμικά look με το φουσκωμένο καπό, τους επιθετικούς προφυλακτήρες, τις διπλές μπούκες κ.α.

H εικόνα στο εσωτερικό είναι εξίσου σκληροπυρηνική με τα μπάκετ καθίσματα και το νέο Curved ταμπλό (η M4 CSL έχει το παλιό πίνακα οργάνων), ενώ δεν λείπει η περίσσεια επενδύσεων από αλκαντάρα/ κάρμπον και τα φωτιζόμενο CS λογότυπα.

Περνώντας στο ζουμί να πούμε πως η CS είναι κατά 34 κιλά πιο αδύνατη από την κανονική M3 και 20 κιλά από την M3 Competition. Χάρη στην αύξηση της πίεσης του bi-turbo από τα 1,7 στα 2,1 bar, ο εξακύλινδρος τρίλιτρος κινητήρας έχει αυξηθεί σε ισχύ από τους 510 στους 550 ίππους (550,8 για την ακρίβεια) με τη ροπή να είναι στα 650 Nm.

Όλα περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω της τετρακίνησης M xDrive και του αυτόματου κιβωτίου M-Steptronic με 8 σχέσεις. Σχετικά με τις επιδόσεις η M3 CS χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και 11,1 δλ. για τα 0-200. Όσο για την τελική αυτή φτάνει τα 302 χλμ./ώρα δίχως τον ηλεκτρονικό κόφτη.

Στο πρόγραμμα 4WD Sport υπάρχει περισσότερη κατανομή της ροπής στον πίσω άξονα, ενώ για πλήρη πισωκίνητη απόλαυση υπάρχει και το 2WD. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα σκασμό καλούδια, όπως τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αμορτισέρ, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό Active Μ κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!