NEAPINED

Skoda: Μία εξάδα από νέα ηλεκτρικά μέσα στην επόμενη τριετία

Η τσέχικη εταιρία ανακοίνωσε ένα πλανόγραμμα για τα μοντέλα που θα παρουσιάσει μέχρι το 2026. Το επόμενο Karoq θα είναι ηλεκτρικό.

Αν σας αρέσουν τα Skoda τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως η μάρκα ετοιμάζει ένα μικρό entry-level μοντέλο, ένα κόμπακτ SUV, ένα στέισον βάγκον και ένα επταθέσιο SUV. Όλα τους θα είναι ηλεκτρικά!

Συνολικά, η Skoda θέλει να επενδύσει 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2027 και να επεκτείνει την ηλεκτρική γκάμα σε έξι μοντέλα έως το 2026.

Όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό πλανόγραμμα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστούν τα ανανεωμένα Kamiq και Scala. Επίσης, θα δούμε τα νέα Kodiaq και Superb.

Του χρόνου το Octavia θα περάσει από ένα facelift, ενώ θα λανσαριστεί ένα νέο κόμπακτ SUV που θα είναι ηλεκτρικό και θα ονομάζεται Elroq. Πρακτικά, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό που θα βασίζεται στα VW ID. 3 και Cupra Born. Θα έχει μήκος περίπου στα 4,5 μέτρα και θα αντικαταστήσει το Karoq.

Το 2025 θα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά. Όχι τόσο επειδή θα λανσαριστούν τα ανανεωμένα Enyaq/ Enyaq Coupe, αλλά επειδή θα παρουσιαστεί το μικρότερο και φτηνότερο ηλεκτρικό Skoda. Το οποίο θα έχει μήκος περίπου στα 4,2 μέτρα, θα είναι προσθιοκίνητο και θα βασίζεται στο VW ID. 2 που έχουμε ήδη δει. Θα αντικαταστήσει τα Scala και το Fabia.

Τέλος, για το 2026 η Skoda ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό station wagon με μήκος σχεδόν στα 4,7 μέτρα που λογικά θα αποτελέσει τον διάδοχο της Octavia. Επίσης, θα παρουσιαστεί και ένα μεγάλο επταθέσιο SUV μήκους 4,9 μέτρων που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!